O nas

V začetku najlepši pozdrav vsem kmetovalcem, našim zvestim kupcem, našim dobaviteljem, proizvajalcem in ostalim poslovnim partnerjem iz Slovenije in Italije.

Naše podjetje se je razvilo iz obrtne dejavnosti, ki je pričela z delovanjem 15.09.1989 pod vodstvom Franc-a Guzelj-a, izučenega avtomehanika, doma s kmetije velikosti 83 ha in to z POPRAVILOM IN KOMISIJSKO PRODAJO rabljene kmetijske mehanizacije na lokaciji Sv.Barbara 23, Škofja Loka.

Že v letu 1990 smo svojo dejavnost razširili na prodajo nove kmetijske in gozdarske mehanizacije Slovenskih in Jugoslovanskih proizvajalcev. Poleg tega pa smo v tem času pričeli s prodajo traktorjev različnih proizvajalcev, kot so bili ZETOR, UNIVERSAL, SAME, FIAT, TORPEDO-DEUTZ, URSUS, IMT, TV, ki pa smo jih zaradi zelo velikega zanimanja največkrat zamenjali z starimi rabljenimi traktorji po sistemu STARO ZA NOVO.

V prvih letih našega delovanja se je obrtna dejavnost tako razširila,da smo zaradi potreb poslovanja odprli še podjetje KME?KI STROJI d.o.o., ŠKOFJA LOKA, ki se je v letu 1991 razširilo tudi na prodajo rezervnih delov in servisiranje različne kmetijske mehanizacije, ter ob tem zaposlili še nekaj strokovnih sodelavcev. Ob zelo široki ponudbi prodajnega blaga in storitev pa smo ugotovili,da na Slovenskem trgu še vedno primanjkuje razne kmetijske mehanizacije in ostalih pripomočkov še zlasti za hribovsko kmetijstvo, zato smo se leta 1992 med prvimi podali na kmetijske sejme v Italiji, kjer smo našli primerne in iskane kmetijske priključke.

Po dogovoru s proizvajalci smo takoj pričeli z sodelovanjem in že v letu 1992/1993 pripeljali na Slovenski trg samohodne in traktorske kosilnice ter motokultivatorje BCS, gorske cisterne in nakladalne prikolice DURANTE, pogonske kiper prikolice in cepilce BERNARDI, vrtavkaste brane, freze in mulčerje MASCHIO,sejalnice za koruzo in žito, čelne in zadnje kosilnice-dvojni rez GASPARDO, ter namakalne sisteme PIOGIA CARNEVALI. V letu 1994/1995 pa smo nadaljevali z širitvijo prodajnih programov s poudarkom za hribosko kmetijstvo in tako začeli z uvozom gorskih transportejev CARON s kiper kasonom in priključkom – trosilec na dva in štiri vretena proizvajalca CO.ME.SA, gorske trosilce z bočnim trošenjem ANNOVI, rotacijske kosilnice ter čelne in zadnje kosilnice-dvojni rez proizvajalca GRIBALDI & SALVIA.

Ob zelo hitrem in uspešnem razvoju navedenih programov smo bili tudi promocijsko zelo aktivni, saj smo že v septembru 1989 in nato vsako leto pripravili eden do dva HIŠNA SEJMA KMETIJSKE MEHANIZACIJE, kjer smo s praktičnimi prikazi privabili veliko kmetovalcev in naših kupcev, ter na tak način prikazali našo veliko ponudbo, novosti, ki smo jih pripeljali med letom in s tem dosegli tudi cilj izobraževanja naših kupcev. Poleg tega smo naše novosti dvakrat letno prikazovali na KMETIJSKO GOZDARSKEM SEJMU V KRANJU in enkrat letno v GORNJI RADGONI ter na OBRTNEM SEJMU V CELJU.

Po utrditvi navedenih programov smo pričeli z drugim delom našega razvoja in tako v letih 2000/2001 pričeli sodelovati s proizvajalci vrtavkastih obračalnikov in zgrabljalnikov FONTANESI in CECCATO, s proizvajalcem poliestrskih in kovinskih trosilnikov umetnih gnojil RONDINI. Potrebe pa so narekovale, da smo v letih 2003/2004 začeli sodelovati tudi s proizvajalcem traktorskih kiper prikolic BELUCCI&ROSSINI in pa s proizvajalcem nerjavečih rotacijskih trosilcev umetnih gnojil PROJET. Poleg tega smo v tem času tudi posodobili in skrajšali dovoz za dober kilometer, tako da se iz Škofje Loke po dolini Hrastnice do nas pripeljete po 6 km-ih,še bolj pomembno pa je,da smo povečali skladiščne prostore za novo in rabljeno kmetijsko mehanizacijo iz prejšnih 200 m2 na 500 m2 pokritih površin in pa cca.1000m2 zunanjih skladiščnih prostorov.

Po vsem napisanem seveda vabimo vse kupce kmetijske mehanizacije, da nas obiščejo, saj jim znamo prisluhniti in strokovno svetovati, z našo široko ponudbo in stalno zalogo pa zadovoljiti večino kupcev, saj po potrebi v račun prevzamemo tudi rabljeno kmetijsko mehanizacijo in jo zamenjamo za novo. Poleg tega pa smo založeni z vsemi potrebnimi rezervnimi deli, poskrbeli pa smo tudi za hiter in strokoven servis, ki v najkrajšem času odpravlja napake, za vse, ki pa nimajo prevoza ponudimo tudi možnost dostave na dom kupca.

Vabimo vas na ugoden nakup kmetijske mehanizacije, želimo pa vam veliko sreče pri delu z njimi.

Direktor: Franc Guzelj