BCS ROTEX TR6 AVANT

Z nastankom traktorjev z isodiametričnimi kolesi z obrnljivim krmiljenjem in prednjimi hidravličnimi dvigali na običajnih traktorjih, se je pokazala potreba po uporabi kosilnic na plošče, ki se lahko namestijo na čelni način, ki so zagotovo bolj pripravne in manj zagatne kot običajne naprave.

Ogrodje, ki ga pooseblja premočrtna izgradnja, celovita, lahka in odporna je tako načrtovano, da bistveno omejuje skokovitost stroja napram traktorja in odlično porazdeljuje obremenitve tako, da

Kategorija:

Opis

Kosilni greben  Rotex je celovit, dobro izoblikovan in tenek, ima jeklene zobnice visoke odpornosti v oljni kadi, dobro zavarovan z protiobrabnimi drsniki in z zaščitnimi usmerjevalniki kjer se srečujejo rezilni noži. Plošče so izoblikovane z visoko zajedljivostjo iz posebnega jekla.

Oblika grebena omogoča boljše prodiranje v vse vrste krme tudi če je gosta ali stisnjena in olajšuje odtekanje brez kopičenja. Rotex je na razpolago s ploščami na običajno vrtenje, ki se svetujejo za visoke in čvrste krme ali pa z nasprotno vrtljivimi ploščami, ki se svetujejo za nizke in goste krme, tipične za gorate predele.Pri gnetilni napravi na Rotex sta oba valja iz gume, njihove lastnosti so spiralna rebra postavljena v neredni obliki tako, da omogočajo dvema valjema, da delujeta spahovalno. To omogoča boljši pretok krme tako da ob vhodu kot ob izteku in odlikuje uporabo tudi s posebno gostimi in trdimi izdelki.

Nastavljalec pritiska gnetilca s krmiljenjem na ročko, omogoča, da se nastavlja razdalja med valjem od 0 do 40 mm. V tem poslednjem položaju gre krma mimo praktično brez gnetenja.

Posebni zaščitniki varujejo valje za gnetenje pred močnimi trki če se deluje na kamnitih zemljiščih s štrlečimi kkamni. Posebna nastavljiva zaščita od zadaj urejuje pretok razrezane krme in jih omogoča da se polaga na tla in ustvarja obilne in dobro prezračene kupčke. Širino kupčkov oblikujejo posebne lopatice, katerih nastavljanje je zaupano uporabniku

ZNAČILNOSTI

ROTEX TR6 AVANT

Število plošč

6

Širina reza cm.

245

Širina redov cm.

130

Širina sušilca cm.

180

Teža kg.

675

Potrebna pogonska moč Pdf (kw/hp)

50 / 68

Protiobrabni jekleni drsniki

ob dobavi

Ščitni preusmerjevalci

od dobavi

Nosilci plošč

vzmetno

Dodatne informacije

Stroj

Čelna diskasta kosilnica

število diskov

6

Širina reza

245

Potrebna moč traktorja

50kW / 68KM

Teža

675

Znamka

BCS