BCS ROTEX TR5 AVANT

Z nastankom traktorjev z isodiametričnimi kolesi z obrnljivim krmiljenjem in prednjimi hidravličnimi dvigali na običajnih traktorjih, se je pokazala potreba po uporabi kosilnic na plošče, ki se lahko namestijo na čelni način, ki so zagotovo bolj pripravne in manj zagatne kot običajne naprave.

Ogrodje, ki ga pooseblja premočrtna izgradnja, celovita, lahka in odporna je tako načrtovano, da bistveno omejuje skokovitost stroja napram traktorja in odlično porazdeljuje obremenitve tako, da

naredi trdnejšo kombinacijo.

Hidravlično prenašalo vgrajeno v osnovi, omogoča kosilnicam AVANT, da se prečno premikajo za prebližno 200 mm v obe smeri in postanejo pripravna naprava za tistega, ki mora kositi ob drevesih ali po brežinah jarkov. Središčni zglob omogoča stroju nihanje napram priklopu, da se prilagaja vrsti zemljišč na katerih se jih uporablja. Osovina omogoča zaporo med prevozom po cesti.

Kategorija:

Opis

Kosilni greben  Rotex je celovit, dobro izoblikovan in tenek, ima jeklene zobnice visoke odpornosti v oljni kadi, dobro zavarovan z protiobrabnimi drsniki in z zaščitnimi usmerjevalniki kjer se srečujejo rezilni noži. Plošče so izoblikovane z visoko zajedljivostjo iz posebnega jekla.

Oblika grebena omogoča boljše prodiranje v vse vrste krme tudi če je gosta ali stisnjena in olajšuje odtekanje brez kopičenja. Rotex je na razpolago s ploščami na običajno vrtenje, ki se svetujejo za visoke in čvrste krme ali pa z nasprotno vrtljivimi ploščami, ki se svetujejo za nizke in goste krme, tipične za gorate predele.Pri gnetilni napravi na Rotex sta oba valja iz gume, njihove lastnosti so spiralna rebra postavljena v neredni obliki tako, da omogočajo dvema valjema, da delujeta spahovalno. To omogoča boljši pretok krme tako da ob vhodu kot ob izteku in odlikuje uporabo tudi s posebno gostimi in trdimi izdelki.

Nastavljalec pritiska gnetilca s krmiljenjem na ročko, omogoča, da se nastavlja razdalja med valjem od 0 do 40 mm. V tem poslednjem položaju gre krma mimo praktično brez gnetenja.

Posebni zaščitniki varujejo valje za gnetenje pred močnimi trki če se deluje na kamnitih zemljiščih s štrlečimi kkamni. Posebna nastavljiva zaščita od zadaj urejuje pretok razrezane krme in jih omogoča da se polaga na tla in ustvarja obilne in dobro prezračene kupčke. Širino kupčkov oblikujejo posebne lopatice, katerih nastavljanje je zaupano uporabniku

ZNAČILNOSTI

ROTEX TR5 AVANT

Število plošč

5

Širina reza cm.

210

Širina redov cm.

110

Širina sušilca cm.

140

Teža kg.

610

Potrebna pogonska moč Pdf (kw/hp)

40/ 54

Protiobrabni jekleni drsniki

ob dobavi

Ščitni preusmerjevalci

od dobavi

Nosilci plošč

vzmetno

 

Dodatne informacije

Stroj

Čelna diskasta kosilnica

število diskov

5

Širina reza

210

Potrebna moč traktorja

40kW / 54KM

Teža

610 kg

Znamka

BCS