Ostalo

Pnevmatske sejalnice

Pnevmatske sejalnice za koruzo Gaspardo so  v samem  svetovnem vrhu po kvaliteti in dovršenosti. SP je sejalnica Gaspardo, ki predstavlja najboljšo rešitev modernega kmetijstva, najboljša setev z minimalnimi stroški. Kar se tiče tehničnih karakteristik, je potrebno poudariti, da so deli le vrteči, ki omogočajo uporabo na obdelanih terenih klasična setev,kakor tudi na minimalno obdelanih terenih oziroma na terenih, kjer je dosti rastlinskih ostankov.
Glavne značilnosti so hitra setev, ki je veliko večja od klasičnih sejalnic, prilagajanje terenu s parom koles za uravnavanje globine, ki omogoča sejanje na konstantno globino.

Sejalnico dopolnjujejo različne vrste zagrinjalnih koles, enostavna regulacija le teh, okno za pregled diska sejalnega elementa, enostavno nasipanje in praznjenje nasipnice za koruzo.Ravno tako pa so pomembna dvojna pogonska kolesa, menjalnik s 14 hitrostmi, pogon s 540 o/ min opcija tudi 1000 o/min, turbina, ki ustvarja podtlak, ki ga odčitamo na vakuummetru. V kolikor je stroj opremljen z mikrogranulatorjem ali dognojevalcem pa je regulacija centralna preko patentiranega sistema Minimax. Gnojilo se lahko vlaga s pomočjo klasičnih, ali diskastih vlagačev, ravno tako pa je na stroj možno priklopiti elektronski števec ha, ali pa monitor za kontrolo setve. Sejalnica je poremljena s hidravličnimi markerji..